Her spirer smagfulde grøntsager, lokalt fællesskab og bæredygtige værdier.
Hænderne bag.
Jeg hedder Asta og har læst en bachelor i landskabsarkitektur og et grundkursus på Kalø Økologisk Landbrugsskole.
Jeg har stor praktisk erfaring med grøntsagsproduktion fra arbejdsophold på gårde i ind- og udland.
Jeg har længe drømt om at udvikle et lille jordbrug i lokalområdet ved Ry. I 2022 startede min familie og jeg realiseringen af denne drøm.
For selvom det er mig, der står for den daglige drift hjælper familie og venner meget til.
Om dyrkningen.
Vi dyrker nænsomt i samspil med jordens liv.
Vi bearbejder vores jord minimalt og sår grøngødning, som fodrer jordens organismer og forbedrer dens robusthed overfor et ændrende klima.
Vi arbejder hver dag på at øge biodiversiteten af planter og dyr på stedet – både over og under jorden.
Vi dyrker utroligt mange forskellige grøntsager, da vi tror på, at det er bedst for både jorden og vores egen sundhed. Alt er certificeret økologisk.
Vi arbejder hver sæson på at udvide vores sortiment af enårige grøntsager med flerårige urter og bær.
Lokal tilknytning.
Med Daggry vil vi være med til at muliggøre, at vi i lokalsamfundet kan købe ekstra smagfulde fødevarer, der er dyrket med et lavt klimaaftryk og med respekt for naturen.
Vi vil skabe et sted, hvor vi sammen, voksne såvel som børn, kan komme tættere på vores fødevarer, lære vores producenter at kende og opleve en fornyet tilknytning til vores mad og naturen omkring os.